"hvordan har du det?"

Heiii, nå tenker dere kanskje at innlegget kun skal være "hvordan har du det?" men det skal det altså ikke. Jeg er en person som er veldig opptatt av psykisk helse, og syns at dette blir alt for lite tatt opp i hverdagen. Man hører knapt noe om psykisk helse. Hvorfor er det sånn at det er mye mer akseptert å være fysisk syk enn psykisk? Jeg kjenner at jeg blir såå irritert.. På skolen i bla. naturfag så har man eget kapittel om helse, men hva står det der? Det står om fysisk sykdom, og kaaaanskje et lite avsnitt om psykisk helse.Jeg er 100% overbevist om at det er et veldig høyt antall barn, ungdom og voksne som sliter psykisk men som ikke er klar over det selv, eller kanskje ikke tørr å si ifra til noen fordi de er redde for å bli plaget for dette. Jeg kjenner selv folk som sliter psykisk, og som skammer seg over det. I mine øyne er dette helt feil, og jeg lurer virkelig på hvordan det ble på denne måten.. Å slite psykisk kan være veldig mangen ulike ting, som foreksempel mye stress rundt jobb og skole, som jeg tror er veldig "vanlig" eller hva jeg skal si.. Dette sliter hvertfall jeg med. Men man har andre ting også, de såkalte psykiske sykdommene som blandt annet er depresjon, angst, spiseforstyrrelser, shizofreni, OCD osv. Listen er veldig, veldig, veldig lang.. Jeg håper at i fremtiden blir det satt mer lys over psykiske sykdommer, og at det skal bli normalt og snakke om, slik at man ikke behøver å skamme seg over det.

Hva syns du om at psykisk helse er så tabu?Én kommentar

,

09.09.2013 kl.00:04

Psykisk helse er ikke tabu men et veldig sårt tema for mange... jeg sliter selv litt med Psyken å vill helsk ikke snakke om det for det tar for seg så mye mer av enkeltpersoner sitt privatliv en ellers.

Skriv en ny kommentar
Hei! Jeg heter malin, og er 16år. Jeg kommer fra Stavanger. På bloggen min kan du lese om hverdag, outfits, bilder og mye mer. Håper du liker den! ♥ kontakt: salty.blogg@hotmail.com
hits